ATENTIE! Feriți-vă de cabluri contrafacute!

Pentru a reduce costurile, producătorii de cabluri fără etică și distribuitorii de cabluri pot încerca să înlocuiască cuprul de calitate cu înlocuitori mai ieftini. În timp ce firele de cablu contrafăcut sunt concepute pentru a apărea ca un cablu de cupru, cablul contrafăcut este realizat cu ajutorul aliajelor de fier cu costuri mai mici.

În consecință, este esențial ca aprovizionarea cu fire și cabluri din cupru sa se faca doar de la producătorii de cabluri de calitate, deoarece cablul contrafăcut este extrem de periculos pentru instalatori, ocupanții clădirilor unde este instalat, mediului înconjurător și prezintă un risc ridicat de incendiu, electrocutare, fum toxic, integritate a semnalului slab, viteza lentă a rețelei și timpul de oprire excesiv – ceea ce face ca un cablu contrafăcut mai ieftin să fie extrem de costisitor și prezintă un risc ridicat în exploatare!

Oferim cabluri de calitate fabricate in Europa (Germania, Austria, Romania). Sunați la 0745 063 200 pentru oferte de prețuri pentru cabluri electrice și asistență gratuită.

Cuprul este unul dintre cele mai vechi metale folosite de omenire si este utilizat de peste 10000 de ani. Astazi cuprul este unul dintre primele 3 metale folosite in industrie datorită versatilității, conductivității și proprietăților electrice ridicate ale cuprului. 60% din cupru este utilizat în conductori și cabluri electrice și aplicații electronice și conexiuni sau bransamente electrice de putere.

Deoarece cuprul este o parte integrantă a cablului industrial de calitate, prețurile cuprului afectează preturile cablurilor. Prețurile fluctuante ale cuprului sunt observate pe tot parcursul anului, din cauza numeroșilor factori care includ:

Cerere de piață:

Urbanizarea pe piețele emergente, cum ar fi China și India, a dus la o tendință recentă de creștere accentuată a cererii de cupru. Populațiile care se mută în zonele urbane cresc nevoia de locuințe rezidențiale, construcții industriale și sisteme de transport, care toate necesită noi resurse de cupru.

Atât Statele Unite, Europa cât și China sunt principalii cumpărători de cupru și, prin urmare, climatul economic poate influența prețurile pentru majoritatea mărfurilor.

Oferta:

Atunci când există un excedent de cupru și oferta depășește cererea, prețurile scad și atunci când apare o situație care reduce disponibilitatea cuprului, va fi observată o majorare a prețurilor la cablurile electrice din cupru masiv.

Întreruperi de aprovizionare:

Orice perturbări în exploatarea minieră (sau speculațiile întreruperilor) într-o anumită regiune pot afecta în mod semnificativ prețurile globale ale cuprului. Dezastre naturale, cum ar fi alunecările de teren în locurile miniere sunt destul de frecvente, precum și ranirea lucrătorilor minieri. Vremea schimbatoare, perioada anului, instabilitatea politică sau problemele de transport pot reduce aprovizionarea regională și astfel determina creșterea prețurilor de cupru.

Costurile de productie:

Fluctuația surplusului de extracție are un efect asupra prețurilor cuprului și include factori precum salariile de muncă, procesele miniere eficiente din punct de vedere al costurilor, ratele și reglementările fiscale guvernamentale și nivelul inflației.

Predicții speculative, zvonuri de piață și considerații de tranzacționare:

O creștere imediată sau o scădere a prețului este adesea experimentată atunci când surse de renume fac predicții ale prețului cuprului. Drept urmare, au loc activități de tranzacționare pentru achiziționarea de noi investiții sau pentru protejarea investițiilor existente în cupru. Tranzacțiile ‘Futures’ de cupru conduc în plus investiții în avans, dezvoltarea de proiecte și numărul de companii angajate în industria cuprului. Fondurile de acoperire cu accent pe mărfuri pot, de asemenea, să crească instabilitatea pe termen scurt a prețurilor cuprului prin achiziții sau vânzări mari.